500 г гострого перцю, 100 г часнику, 100 г волоських горіхів, 30 г хмелі-сунелі, 20 г коріандру, 100 г солі
Гострий перець очистити від насіння. За допомогою блендера розтерти перець, часник, ядра горіхів. Додати спеції, сіль, ретельно перемішати. Аджику розкласти в стерилізовані банки. Зберігати в холодильнику.
Аджика «Гостра» із суміші перців
1 кг болгарського перцю, 300 г гострого перцю, 30 мл 9 %-ного оцту, 50 г солі, по 10 г коріандру, хмелі-сунелі, сушеного кропу й чебрецю
Подрібнити у блендері перець (під час роботи з гострим перцем обов’язково надягати рукавички). Додати оцет. На сухій сковороді прогріти спеції й потовкти їх із сіллю. Усипати суміш у перцеву масу, перемішати. Аджику розкласти в сухі банки, закрити капроновими кришками. Зберігати в прохолодному місці.